Aanmelden intakegesprek

Aanmelden intakegesprek

Met het invullen en insturen van dit formulier verplicht jij nog tot niets. Het dient ter voorbereiding op een intakegesprek, face tot face of telefonisch. Na dit intakegesprek beslis je definitief of je mee gaat doen.

 

KLIK HIER VOOR DE FILM OVER DE KRACHT VAN X

 

Wanneer jij geboren bent tussen 1955 en 1970
Wanneer jij geboren bent tussen 1955 en 1970 hoor jij tot de groep die Generatie X wordt genoemd. Op dit moment ben je dan tussen de 50 en de 65 jaar oud. Jouw generatie is de grootste groep die op dit moment actief is op de arbeidsmarkt.

Jij en je generatiegenoten beschikken over zeer veel werkervaring. Je hebt bijgedragen aan de cultuur en het succes van jullie organisatie. Over het algemeen zijn de leden van Generatie X toegewijde en zorgvuldige werkers die graag consensus bereiken voor een beslissing of verandering wordt doorgevoerd.

Energie en motivatie
Maar misschien word jij, net als veel generatiegenoten, ook geconfronteerd met de minder leuke gevolgen van ouder worden. Je bent wat minder energiek dan jaren geleden, je bent misschien wat minder gemotiveerd om mee te gaan in (grote) veranderingen in jouw organisatie en in de buitenwereld. En een gemakkelijke samenwerking met jongere collega’s is niet altijd vanzelfsprekend.

Tussen midden veertig en zestig
Wat we zien, waarschijnlijk mede door de veranderingen in de samenleving en de arbeidsmarkt, is dat veel mensen in hun vijftiger jaren opnieuw behoefte hebben aan een herbezinning op zichzelf en hun werk. In de samenleving en in organisaties is er sprake van continue verandering en hoe houd je dat bij en hoe houd je dat leuk voor jezelf? Je hebt tenslotte nog een tijdje te gaan en misschien vraag jij je ook weleens af: ‘Wil ik en kan ik zo nog tien of twintig jaar doorwerken?’

In deze fase van je werkzame leven ervaar je misschien dat je jezelf ‘opnieuw moet uitvinden’ om fit en gemotiveerd te blijven. Dat je opnieuw bij jezelf te raden wilt gaan wie je in deze fase van je leven wilt zijn en hoe jij in de toekomst ten diepste wilt vormgeven aan je talenten, je waarden, je ervaring en je kennis.

RESULTAAT

  • Meer zelfvertrouwen, initiatiefkracht, flexibiliteit en fitheid.
  • Inzet van de talenten van Generatie X
  • Bewustwording van je eigen generatie in relatie tot andere generaties en je weet daar je eigen gedrag beter op te sturen.
  • Ontwikkeling van een visie op je eigen (loopbaan)ontwikkeling en de manier waarop jij duurzaam inzetbaar bent. Je neemt hiervoor verantwoordelijkheid.
  • Meer zicht op jouw kwaliteiten en waarden en manieren om ze in te zetten.
  • Bewustzijn van patronen die niet meer effectief zijn, werken aan effectief gedrag.
  • Duurzamer inzetbaar, verantwoordelijk voor je eigen geluk, meer invloed, meer bijdragen.
  • Effectieve en inspirerende samenwerking met jongere generatie
  • Persoonlijke ontwikkeling: Omgaan met verandering, zelfvertrouwen, initiatiefkracht, flexibiliteit

 

WAT ZEGGEN ONZE DEELNEMERS

"De start met de drie generaties was echt geweldig leuk. Heerlijke manier om ongezouten over elkaar te mogen nadenken en praten. De meerdaagse was zeer waardevol. Heel mooi om terug te kijken op je levensweg en te ervaren dat er veel is om dankbaar, trots en tevreden voor/op/ over te zijn. De Trainers weten er het beste uit te halen en helpen je om in de spiegel te kijken." De Kracht van X is zeer uitgebalanceerd. Alle onderdelen volgen elkaar mooi op met vanuit een krachtige verdieping. Ik geef De Kracht van X een 10+"

Arine Visser - Politie Midden-Nederland


“Een mooi, leerzaam en intensief traject. Het heeft mij veel praktische en goed werkende werkwijzen en methoden opgeleverd. Het heeft direct al geleid tot mooi resultaten. Fijne, warme en professionele trainers. Ik geef een 10!”

Frank Croes, Douane


"Ik heb de kracht van X ervaren als een fundament om verder op te bouwen. Els en Martijn zijn trainers die de sfeer in een groep goed aanvoelen. Doorvragers zijn het ook, maar dat vind ik heel prettig. Fijn ook dat er ruimte was voor humor en een lach tussendoor!

Voor mij heeft de Kracht van X vooral mijn zelfvertrouwen weer opgebouwd. Met name ook op mijn werk. Ik geef zo maar presentaties en workshops, sta vertegenwoordigers te woord alsof ik nooit anders heb gedaan en voel me ook veel zekerder tegenover mijn jongere collega’s. Ik ben best heel creatief in mijn vak (communicatie) maar hield me soms stil omdat ik dacht dat anderen mijn idee misschien wel raar zouden vinden.  Nu kom ik er gewoon mee en 9 van de 10 keer vinden de collega’s het ook een goed idee! Ik geef De Kracht van X een dikke 10!"

Marina Grootjans - gemeente Coevorden


“Warm, scherp in waarneming, eerlijk, geen oordeel. Wat het mij heeft opgeleverd is dat ik heb geleerd anders te kijken naar de zaken, opvattingen van anderen en het leven. Top, een 10!”

Antoinette Zeinstra, Belastingdienst


“ De kracht van X heeft mij een belangrijk zelfinzicht gegeven, dat nog geen andere training heeft bereikt (Covey, NLP business edition). De opzet met verschillende invalshoeken en oefeningen samen met mijn medecursisten, de buddy-gesprekken en de intensieve training tijdens de tweedaagse vormden voor mij de perfecte mix om anders uit de cursus te stappen dan ik erin was gestapt” .

René Schaap, teamleider SSC en ambtelijk secretaris medezeggenschap Gemeente Groningen


“De kracht van X is voor mij zowel een bevestiging als een ontdekking geweest. Bevestiging in mijn ‘zijn’ en mijn kwetsbaarheden en sterke kanten. Ontdekken dat inzichten ook in een lichte entourage kunnen. De werkvormen zijn afwisselend, de buddygesprekken houden mij in de flow/focus. De samenstelling van de groep: zo verschillend maar tegelijkertijd herkenbaar (de X-ers). Els en Marcel zijn zo professioneel dat ze à l’ improviste kunnen aanvullen en ingaan op elk moment op dat wat er speelt. Een 10”.

Sandra Hennephof, Belastingdienst


‘ Ik geef een 9. Dat doe ik omdat ik de cursus fantastisch vind. De kracht van X heeft mij diverse dingen geleerd, het heeft me meer balans gebracht in mijn leven, meer inzicht in de tegenstrijdige kanten van mezelf. Meer acceptatie van minder leuke kanten van mezelf, dat ik die meer onder ogen zie. Ook het open blijven staan voor nieuwe dingen, daar ben ik weer goed van doordrongen, hoe belangrijk dat is. En ik heb ook om me heen bij de andere cursisten gezien hoe heilzaam dat kan zijn. Mooi! ‘

Anoesjka Duinstra, Provincie Fryslan.


“Ik ben blij dat ik deze reis mocht meemaken. Ik ben meer mijzelf geworden en heb dingen kunnen afsluiten. Het was een fijne groep, de opbouw en de werkvormen waren prima, soms uit je comfortzone stappen. De trainers waren goed en betrokken. Ik geef een 9.”

Anoniem, Belastingdienst


‘Voor velen van ons kwam de training juist op het goede moment. Het lijkt een kantelpunt in je leven waarbij het prettig is om dit met generatiegenoten te delen onder begeleiding van experts die richting geven aan dit proces. Ik geef De kracht van X een 10!’

Medewerker Provincie Overijssel


“Voor mij is het een reis geweest van ‘uitgeblust zijn’ naar nieuwe uitdagingen. Ik heb enorme motivatie om nog zoveel dingen te doen gekregen dat ik bang ben dat ik daar nog te weinig tijd voor ga hebben J Een 9!”

Alex Gercama, Belastingdienst


‘Een enorm cadeau van de organisatie, wat ik een aantal mensen al concreet heb toegewenst. Inspiratie, plezier, kwalitatief goede coaching, hoog tempo.’

HR adviseur Deventer Ziekenhuis


“Persoonlijk heeft deze ervaring mij geholpen. Van denken naar werkelijk doen. Dank je wel voor alles wat ik van jullie heb geleerd / mogen ontvangen. Het was een groot cadeau. Ik geef een 9.”

Gerald Laros, Belastingdienst


“Inspirerend, veilige omgeving, fijne groep, mooi om elkaar te ontmoeten, heel veel leuke werkvormen. Als een cadeau! Met een mooie ‘verpakking’ in de vorm van tuintekeningen, de levenslijn, andere dingen doen en een verrassende ‘inhoud’: de U-bocht, open geest-hart en wil, 4 niveaus van luisteren en waarnemen. Els en Hans voegen allebei hun levenservaring en -wijsheid toe en vullen elkaar daarin mooi aan. Goede vragen gesteld die tot diepgang in de gesprekken leidden en altijd met respect voor de deelnemer. Een 10.”

Marion Berndsen, Belastingdienst 


“Mijn ervaring is dat ik in eerste instantie me niet had gerealiseerd dat het zo persoonlijk en confronterend zou zijn. Echter, als vanzelfsprekend ben ik meegegaan met de flow en steeds weer ontdekte ik een stukje meer van mezelf en heeft het geen moment te ongemakkelijk gevoeld. Het programma en de wijze waarop het opgebouwd en begeleid wordt is voldoende gevarieerd, waardoor ik constant scherp word gehouden. Er wordt op een zodanige wijze gestuurd en begeleid, dat ik steeds het gevoel heb gehad dat er toch een soort van vrijblijvendheid was en zodanig dat het mij een gevoel heeft gegeven dat ik het uiteindelijk grotendeels zelf doe.
Hoewel sommige opdrachten ingewikkeld lijken, kwam ik toch steeds weer tot een resultaat.
Het groepsgebeuren heb ik zelf erg prettig gevonden; het geeft wat steun, begrip en vertrouwen. Mooi te ervaren dat er ruimte is voor emotie maar daarnaast ook voor humor.

Wat ik erg gewaardeerd heb is de professionele ‘neutrale’ houding van Els en Hans en er steeds gereageerd wordt met geduld en respect. Ik heb dan ook veel waardering voor de manier waarop Els en Hans de sessies hebben begeleid en ook tussendoor bereid zijn te reageren. Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gehad om het traject mee te maken. Ik zie het dan ook als een leertraject waar ik lang op kan bogen.”

Hanneke Tolman, Woningcorporatie Domijn


“De trainers heb ik beiden als zeer deskundige, toegankelijke, rustige en aardige mensen ervaren. De intensieve trainingsdagen, die telkens ontspannen begonnen en positief eindigden, hebben mij enorm geïnspireerd om voor/met mezelf ‘aan de slag te gaan’. Een mooie, leerzame reis is begonnen. De huiswerkopdrachten waren vooral leuk om te doen en heb ik niet echt als huiswerkopdrachten beschouwd. Ik kreeg er gewoon energie van! Ook het samenwerken en overleggen met een buddy heeft mij gemotiveerd en vond ik leerzaam”.

Medewerker uit de afval milieu sector


‘De opbouw van het programma zit goed in elkaar. Het is goed en op een mooie manier geborgd dat je met het programma bezig blijft, ook al zit er elke keer een maand tussen. Deze periode is wel nodig om te werken aan de opdrachten. Het werken met buddy’s stimuleert dit en werkt verfrissend. De cursus heeft mij “meer lucht gegeven”, meteen na de eerste dag al. Het leert me te relativeren en geeft me een aantal handvatten die ik (opgeschreven) hanteer om de lucht te houden.’

Medewerker Nedap


‘ De opzet van De kracht van X was voor mij zeer vernieuwend. Ik vond het prettig om in een veilige en inspirerende omgeving aan mijzelf te werk.’

Medewerker Gemeente Zutphen


‘Ik ben heel positief over De kracht van X. Hartstikke goed voor je eigen ontwikkeling, wat weer een positief effect heeft in de omgang met je collega’s. Mooie opdrachten waarbij je ‘gedwongen’ de diepte in gaat. Trainers top, locaties prima.’

Medewerker Gemeente Zutphen


'Ik geef De kracht van X een 9. Wat mij vooral opviel tijdens onze laatste dag is de persoonlijke uitstraling van de deelnemers: stralende gezichten, opgewekt, ontspannen en energiek. Mogelijk deels door het mooie voorjaarsweer, maar wat mij betreft vooral als resultaat van de persoonlijke ontwikkeling die ieder van ons heeft ingezet.'

Annette Toepoel, Gemeente Borger-Odoorn