Generatiewerven in de zorg

Wat zijn de beweegredenen van verschillende generaties werkzoekenden die zich op de arbeidsmarkt begeven? Aan welke ‘eisen’ moet een instelling voldoen als het gaat om werven en het binden en boeien van bepaalde generaties? Hoe komt u tot GeneratieWerven?

 

GeneratieWerven is een afgeleide van Generatieleren. Generatieleren is gebaseerd op het feit dat elke generatie zijn ‘eigen-aardigheden' heeft en dat generaties veel van elkaar kunnen leren. Voor slimme en effectieve organisaties is het belangrijk om hier op in te spelen, ondermeer in hun werving en selectie.

 

Interne pilot

In 2010 heeft de WGV de interne pilot ‘Generatieleren' met het bureau Koffie & Bubbels georganiseerd. Tijdens de pilot hebben verschillende generaties P&O-functionarissen gezocht naar manieren van werving en selectie, die aansluiten bij de ‘eigen-aardigheden' van de jongste generatie, de Screenagers (geboren tussen 1985 en 2000). Centraal stond de vraag: welke informatie hebben Screenagers op welke manier nodig, om te kunnen beoordelen of zij bij de betreffende organisatie willen werken? En één van de belangrijkste aanbevelingen was om de werkzoekende in plaats van de organisatie centraal te stellen in het werving en selectie-proces. Maar hoe doe je dat?

 

Regionale workshops

Aan de interne pilot wordt vervolg gegeven met regionale workshops GeneratieWerven voor leden van de WGV. Koffie & Bubbels geeft vorm aan de workshops. Deelnemers krijgen inzage in de verschillende generaties met hun ‘eigen-aardigheden', het effect van generatieleren en generatiewerven voor de eigen organisatie, passende wervings- en selectiemethoden en het binden en boeien van jongeren.

 

Gastinstellingen gezocht

Bij voldoende animo willen wij extra workshops eind 2011/begin 2012 organiseren. Daarbij willen wij graag de verschillende regio's ingaan en naar de instellingen toekomen. Hiervoor hebben we wel de hulp van onze leden nodig. Een locatie voor de workshop in de Achterhoek (Careaz) en Noord-Overijssel (Zorggroep Oude en Nieuwe Land) is geregeld, maar voor de Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer, Zutphen) zijn we nog op zoek naar een gastinstelling. Uw aanmelding zien we met grote belangstelling tegemoet!

 

Meer informatie 

Bent u geinteresserd in een workshop of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Anton Oude Nijeweme, tel: 088 255 66 50 of e-mail: info@zorgselect.nl.