De kracht van X

Sinds enige tijd geleden liep ik met het idee rond dat het erg mooi zou zijn om een programma te ontwikkelen speciaal voor de leden van generatie X (45-60 jaar). Vanuit de markt kreeg ik namelijk steeds vaker signalen dat er behoefte is aan een programma voor deze doelgroep in het kader van duurzame inzetbaarheid. Hoe het vaak gaat met ideeën is dat er een zaadje wordt gepland en dat je vervolgens “toevallig” iemand tegenkomt die precies in het plaatje past. In dit geval was dat Els ten Hengel. Els en ik gaven dit voorjaar beide een workshop tijdens een bijeenkomst van de NVP (Nederlandse vereniging voor personeelsmanagement & organisatieontwikkeling). Na afloop kwamen we aan de praat, ik deelde mijn idee en prompt begon ze te stralen. Mijn idee kwam voor haar precies op het juiste moment in haar leven.
 
In het afgelopen half jaar hebben Els en ik veel gesprekken gehad met leden van generatie X, (HR) managers, en bestuurders van middel tot grote organisaties. Allemaal om een programma te ontwikkelen dat echt de kern raakt en aanzet tot blijvende beweging en ontwikkeling van leden van generatie X. We zijn nu zover dat we dit programma met trots aan ons netwerk willen presenteren. Het programma heeft de naam gekregen "De kracht van X". Een leer- en ontwikkeltraject dat duurzame inzetbaarheid en arbeidsvreugde bevordert bij medewerkers en leidinggevenden tussen de 45 en 60 jaar.
 
Dit programma gaat, middels open inschrijving, twee keer per jaar van start namelijk in februari en september. Uiteraard kunt u dit programma ook in-company afnemen. Het programma is ook geschikt om in te dienen voor EFS subsidie duurzame inzetbaarheid. Daarnaast starten er in november twee pilotgroepen waarvoor nog een aantal plaatsen beschikbaar zijn, u kunt dan meedoen tegen een gereduceerd tarief.  
 
We zijn erg benieuwd naar de eerste reacties en zien ze dan ook graag tegemoet.