Hans Kets

Trainer Sterk in je Werk

Mensen uit mijn omgeving zeggen over mij ‘kan goed en open luisteren, is energiek en oplossingsgericht’. Ik ben altijd op zoek naar de stappen die je als individu en/of team kunt zetten om naar een optimale balans te komen van optimaal presteren én welbevinden. In populaire termen heet dat ‘flow’. (Top-)sporters kennen dat gevoel! Ik geloof dat het in organisaties nog veel meer ontwikkelbaar is en ervaren zou mogen worden. Ik breng je daar.

In 1977 geboren in Almelo, opgegroeid in Nijverdal. Opgegroeid in een sportief gezin als jongste van 3 broers. Mogen genieten van een prettige jeugd. Ik heb veel én op een behoorlijk niveau gesport. Eerst voetbal, daarna vanaf mijn 15de basketbal. Eerst als speler, later als trainer/coach. Daar is voor mij de ‘kiem’ gelegd voor mijn interesse in ‘hoe je als individu en met een team resultaat en plezier hand in hand kunt laten gaan?’

1996 HBO (richting Personeel en Organisatie) begonnen. Daar heb ik een nieuwsgierigheid ontwikkeld voor hoe je op een goeie manier met je ‘human capital’ om kunt gaan. In 1999 na afronding van mijn studie ben ik in mijn eentje de wereld rond gereisd. Daar denk ik nu nog met een grote glimlach aan terug. Daarna heb ik bij Delta Vision (Jos Segerink) gewerkt en ervaring mogen opdoen in diverse HR velden (Werving & Selectie, psychologisch advies en assessments, trainingen, organisatieontwikkeling en P&O interim).

Vanaf 2001 tot 2005 gewerkt voor stichting GGNET. Eerst een aantal HR projecten afgerond om de reorganisatie in goede banen te begeleiden (ondertussen bij ‘De Baak’ de basisopleiding voor organisatieadviseurs gevolgd). Later adviserend geweest aan 2 RVE’s binnen de instelling.

Van 2004 tot 2008 bij Universiteit Twente gewerkt in verschillende functies. Eerst als sportdocent en –coördinator. Later als HR projectleider met als speciaal aandachtsgebied Integrale gezondheidsmanagement ‘hoe krijgen en houden we vitale werknemers?’.  In 2008 ook aan de Universiteit Twente mijn Master of sciences in A&O psychologie afgerond met een onderzoek naar drijfveren en motieven.

Vanaf 2008 heb ik ruim 6 jaar met plezier gewerkt bij P&A Talentontwikkeling als trainer/accountmanager. Daar heb ik van Pieter van der Haak en directe collega’s /freelance trainers mogen leren hoe je met behulp van prikkelende en ervaringsgerichte trainingsprogramma’s samenwerkings- en leerprocessen kunt versnellen. Daarnaast ook de commerciële ‘kneepjes’ van het vak geleerd. In de loop van die tijd ook erg veel geleerd van de crisisteamtrainingen die we verzorgden.

Sinds 1 februari 2015 gestart als zelfstandig ondernemer met mijn missie ‘duurzame energie opwekken bij en tussen teams met als doel om minimaal 1000 teams een flow-ervaring te bezorgen.’ Dit doe ik erg graag in samenwerking met Koffie & Bubbels!